Cineasterna - film genom biblioteket

Cineasterna - film genom biblioteket

Med ditt lånekort från biblioteken i Burlöv och en pinkod kan du låna strömmande film via filmtjänsten Cineasterna.

Cineasterna är en filmtjänst som erbjuder lån av strömmad film. Du kan välja mellan över 2500 kvalitetsfilmer och det kommer kontinuerligt nya filmer. Det finns filmer både för barn och vuxna. Filmerna kan du se på din tv, dator, surfplatta eller mobil. För att se filmerna behöver du ett lånekort och pin-kod hos Biblioteken i Burlöv. Du kan låna upp till 2 filmer i veckan. Biblioteken har dock en begränsad pott för hur många filmer som lånas ut totalt varje kalendermånad. Om potten tar slut kan ingen låna mer den månaden.

Så här gör du för att låna film genom bibliotekskatalogen:

1. Logga in i katalogen (längst uppe till höger).
2. Sök i katalogen efter en film du vill se.
3. När du hittat en film du vill titta på klicka på länken "Låna: Strömmande media". Nu ändras länken till "Öppna: Strömmande media".
4. När du klickar på länken skjutsas du till din valda film på Cineasternas webbplats. Nu kan du titta på filmen. Filmen är tillgänglig i 48 timmar.

Så här gör du för att låna film direkt genom Cineasternas webbplats:

1. Starta webbläsaren.
2. Gå till www.cineasterna.se
3. Välj Biblioteken i Burlöv i rullistan.
4. Välj en film som du vill låna.
5. Ange ditt lånekortsnummer eller personnummer och pinkod och klicka på ”Låna film”. Filmen är tillgänglig i 48 timmar.

Du kan även se hela utbudet i Cineasternas app som du kan hitta här (App store):

1. Ladda ner appen.
2. Välj ditt bibliotek.
3. Välj din film och skriv i ditt lånekortsnummer och PIN-kod.

AirPlay-symbolen
Apple TV - Starta webbläsaren på din iPhone eller iPad. Tryck på AirPlay-symbolen för att spela upp på en större skärm. Om AirPlay-symbolen inte visas, tryck på AirPlay-dubblering. 
 
Google Chromecast - Klicka på Casting-symbolen som visas efter att du har valt en film och loggat in med ditt lånekortsnummer och pinkod.

 

Kontakta biblioteken eller Cineasternas support om du har några frågor eller om du stöter på några problem, support@cineasterna.se.
På Cineasterna finns en Hjälp-sida där frågor och svar finnas samlade.

Sök

Språk