E-böcker

E-böcker

Vill du läsa en bok på din surfplatta, smartphone eller dator? Eller kanske lyssna på en inläst bok? För att kunna låna e-böcker och e-ljudböcker från biblioteket behöver du logga in med ditt lånekort och en pinkod.

Vad är en e-bok?

En e-bok är text, som i en tryckt bok, som överförts till elektroniskt format så att du kan läsa den på din dator, telefon eller din surfplatta.

E-ljudböcker är inlästa böcker som du lyssnar på. Du kan lyssna på din telefon, platta eller dator.

Du hittar alla e-böcker vi erbjuder i vår bibliotekskatalog. Du kan även söka bland böcker i appen Biblio.

 

Lyssna på e-ljudböcker och läs e-böcker med appen Biblio

Ladda hem appen Biblio till din telefon, anslut dig till "Biblioteken i Burlöv " och logga in med ditt lånekortsnummer och pinkod.

Om du vill lyssna eller läsa på din telefon eller surfplatta är det enklaste sättet att använda appen Biblio. Här hittar du alla bibliotekets e-ljudböcker, samt alla e-böcker i ePub-format. Allt kan laddas ner och läsas offline, så det är perfekt att ta med sig på resan!

Ladda ner appen via App Store (iOS 10.0 eller senare) eller via GooglePlay (Android 5.0 eller senare).

 

Hur lånar jag e-böcker eller e-ljudböcker till min dator?

Du kan söka efter både e-böcker och strömmande e-ljudböcker i bibliotekskatalogen, på samma sätt som du söker efter andra böcker. Sök på ordet "e-bok" för att få fram alla e-böcker och strömmande e-ljudböcker. Du kan också kombinera ordet e-bok med ett författarnamn, en titel eller ett ämnesområde för att precisera din sökning. Vill du enbart söka på strömmande ljudböcker, skriv in sökordet "e-ljudbok". 

För att låna måste du vara inloggad på Mina sidor. När du hittat det du vill läsa så klickar du på antingen Låna: Läs strömmande eller Låna: Ladda ner (epub/pdf) och du kan nu läsa härifrån. Du kan även hitta dina e-bokslån på Mina sidor under Mina lån och ladda ner därifrån.

Tänk på att du måste ha ett Adobe-ID (har du inte det kan du skaffa det här) och läsprogrammet Adobe Digital Editions som du kan ladda ner här.

 

Lånetiden är 28 dagar oavsett om du lånar via hemsidan eller Biblio, och när lånet har gått ut kan du inte längre läsa boken. Du kan låna den direkt igen genom att ladda ner filen en gång till. Du får låna 2 e-bocker/e-ljudbocker på 7 dagar. 

Observera att det finns både e-böcker och strömmande e-ljudböcker. Kontrollera att du väljer rätt format!

 

GRATIS E-MEDIA

Det finns även många e-böcker och e-ljudböcker som är tillgängliga för fri nedladdning på internet.
 

Dramawebben
Fri nedladdning av manuskript.
 

International children's digital library (ICDL)
Barnböcker på många olika språk.
 

LIBRIS
Gratis e-böcker på olika språk.
 

Librivox
Gratis e-böcker på olika språk.
 

Litteraturbanken
Hos Litteraturbanken kan du läsa och söka i svenska klassiska verk och ladda ned e-böcker gratis.
 

Läs en bok
Gratis e-böcker på svenska och engelska.
 

Musik- och teaterbiblioteket
Ladda ner musiknoter. Det finns tusentals att ladda ner från musik- och teaterbibliotekets egna samlingar. Här finns även länkar till andra ställen att ladda ner noter ifrån.
 

Projekt Gutenberg
Gratis e-böcker på olika språk.
 

Projekt Runeberg
Projekt Runeberg arbetar på frivillig grund med att skapa fria elektroniska utgåvor av klassisk nordisk litteratur och göra dem öppet tillgängliga över Internet.
 

Svenska akademiens klassiker
Gratis e-böcker.
 

Världens bibliotek
Gratis e-böcker och e-ljudböcker på flera språk.

Sök

Språk